وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید برای مقابله با بیابان زایی، سیستم هوشمند و پایدار طراحی شود و این موضوع نباید تحت تاثیر تغییر دولتها قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی در مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زایی در رابطه با خطر بیابانی شدن مراتع و اراضی کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ میلیون هکتار بیابان در کشور داریم که ۲ برابر ظرفیت تولید غذای کشور محسوب میشود و این بیابانها در حال پیشروی هستند که این امر امنیت غذایی کشور را به خطر خواهد انداخت.
وی افزود: برخورد ما با سرزمین باید با نگاه بیابان و مدیریت مراتع باشد تا بتوانیم مانع بیابان زایی شویم.
خاوازی با بیان این که پدیده بیابانی شدن هوشمند و خاموش است، خاطرنشان کرد: یکی از اساسیترین مشکلات کشور در بحث اکوسیستم و افزایش بیابان، نادیده گرفتن نقش انسان است که باعث سرعت گیری فرسایش و بیابانی شدن مراتع ایران شده است.
وی با اشاره به این که ساختار این پدیده شبیه به ویروس است، تاکید کرد: باید برای مقابله با بیابان یک سیستم هوشمند و پایدار طراحی شود و این موضوع نباید تحت تأثیر تغییر دولتها و سمتها قرار بگیرد، بنابراین باید یک برنامه جامع و کامل داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت اقدام پیشگیرانه برای مقابله با بیابان زایی عنوان کرد: بحث پیشگیری از بیابانی شدن مراتع بسیار حائز اهمیت است و باید سرعت انتشار این پدیده کنترل شود.
وی افزود: بخشی از این پدیده مربوط به جایگاه ایران در منطقه گرم و خشک است اما بخش دیگر آن نحوه مدیریت این مشکل است.
خاوازی با اشاره به اهمیت به کارگیری دانش و فناوری نو و بومی در جلوگیری از پدیده بیابانی شدن گفت: در مواجهه با طبیعت، دانش و فناوری نو و بومی میتواند به ما کمک کند که یکی از این فناوریهای بومی سامانه ثبت تجارب موفق است که ۹۵ تجربه خوب در آن ثبت شده است.
نظر خود را اضافه کنید.