به گزارش روابط عمومی مدیرت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از دلایل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو کنترل آفات و علفهای هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است ولی غافل از اینکه به کار بردن آیش و تناوب زراعی صحیح و بهره گیری از روش های فنی و توصیه های کارشناسی نتیجهای بسیار مطلوب تر به دنبال دارد.
قائمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به مضرات ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی توسط کشاورزان افزود: سوزاندن بقایای گیاهی در بلندمدت ضمن اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک و کاهش عملکرد محصول سبب تخریب شدید مواد مغذی و بیولوژی در سطح خاک میشود و تحقیقات نشان داده است که بقایای گیاهی یک منبع تجدیدپذیر طبیعی و مهم و سرشار از مواد مغذی گیاهی بوده که می تواند همراه با کودهای بیولوژیک برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشهها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسمهای خاک ، تخریب بافت و ساختمان خاک و همچنین موجب افزایش فرسایش آبی و بادی خاک و بالا رفتن هزینه تغذیه ای آن نیز می گردد و با کاهش مواد آلی، گیاهان زراعی تحمل خود را در برابر آفات، بیماریها، خشکی، گرما و سرما از دست می دهندو موجبات ضرروزیان هنگفت به تولید کننده می گردد.
نظر خود را اضافه کنید.