شهرستان کازرون با دارا بودن سطحی معادل 3130 هکتار باغ انار یکی از مناطق مهم تولید این محصول در استان فارس محسوب می گردد بطوریکه مقاوم دوم را در سطح زیر کاشت و تولید در استان فارس به خود اختصاص داده است .
به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان کازرون مهرداد بازیار معاونت فنی مدیرت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با بیان این مطلب که علیرغم تاثیرات نامطلوب خشکسالی و سرمازدگی حادث شده در سالهای اخیر در باغات ولی به لحاظ توجه باغداران به توصیه های فنی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و انجام عملیات بهزراعی مناسب پیش بینی می گردد میزان تولید آن در سال جاری بالغ بر 50 هزار تن باشد. به گفته ایشان محصول تولیدی باغداران حدود 30% در داخل شهرستان 40% درداخل کشور و 30% به کشورهای عربی حوضه خلیج فارس - روسیه و سایر کشورهای استقلال یافته شوروی سابق صادر می گردد .
به گفته وی چون طول دوره برداشت انار در مقطع زمانی کوتاهی صورت می گیرد، همین موضوع گاها موجب ضرر و زیان به باغداران می گردد زیرا عرضه و تقاضای انار در زمان برداشت نامطلوب می باشد و قیمت انار در بازار کاهش پیدا می کند و باغداران برای جلوگیری از این کار معمولا 20% از انار را در انبارهای معمولی داخل باغها و یا در محل هایی که به آن سرد خانه سنتی یا خس میگویند و بیشتر در روستای گاوکشک از توابع این شهرستان متداول است نگهداری می کنند. بازیار در رابطه با ویژگی های خس افزود: در این روش باغداران حوضچه هایی به ابعاد مختلف متناسب با سطح زیرکشت و تولید محصول در باغ ایجاد می کنند و کف و سطوح داخلی حوضچه ها را با استفاده از سنگ های رودخانه می پوشانند و انارهای برداشت شده را به آرامی در داخل این حوضچه ها قرار داده و بعد از پر شدن به وسیله شاخ و برگ درختان چنار روی آنها را می پوشانند.ایشان با بیان اینکه:در مناطق انار کاری معمولا سردخانه ها صنعتی وجود ندارد و در صورت انتقال انار به این سردخانه ها در خارج از شهرستان علاوه بر هزینه نگهداری هزینه حمل و نقل نیز به قیمت تمام شده انار اضافه شده و همچنین انارهایی که در سردخانه صنعتی نگهداری می شوند پس از خروج از سردخانه باید بلافاصله مورد مصرف قرار گیرند تا از لحاظ کیفیتی با مشکل مواجه نشوند ولی ،انارهایی که در خس نگهداری می شوند علاوه بر اینکه هزینه زیادی برای باغدار ندارد و قابل دسترس می باشد خوشبختانه کیفیت انارهم تغییری نمی کند. شایان ذکر است انار در سردخانه های سنتی از 15 روز تا 3 ماه قابل نگهداری می باشد.مضافا اینکه جهت نگهداری انار در سردخانه های سنتی(خس) از هیچگونه مواد نگهدارنده ای استفاده نمی گردد و میوه سالم به دست مصرف کننده می رسد. ایشان خاطر نشان داشت که جدای از نگهداری میوه در انبارهای معمولی یا سردخانه های صنعتی و سنتی، بازار یابی مناسب ، توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی ، فرآوری و بسته بندی کمک مناسبی به باغداران در زمان رکود بازار نیز می باشد. لذا می طلبد که با اعطای تسهیلات کم بهره متقاضیان اینگونه صنایع را حمایت نمائیم.
نظر خود را اضافه کنید.