به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون سوزاندن بقایای گیاهی در بلندمدت ضمن اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک و کاهش عملکرد محصول سبب تخریب شدید مواد مغذی و بیولوژی در سطح خاک میشود و تحقیقات نشان داده است که بقایای گیاهی یک منبع تجدید پذیر طبیعی و مهم و سرشار از مواد مغذی گیاهی بوده که می تواند همراه با کودهای بیولوژیک برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
قائمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به مضرات ناشی از آتش زدن بقایای گیاهی توسط کشاورزان افزود: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشهها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسمهای خاک ، تخریب بافت و ساختمان خاک و همچنین موجب افزایش فرسایش آبی و بادی خاک و بالا رفتن هزینه تغذیه ای آن نیز می گردد و با کاهش مواد آلی، گیاهان زراعی تحمل خود را در برابر آفات، بیماریها، خشکی، گرما و سرما از دست می دهندو موجبات ضرروزیان هنگفت به تولید کننده می گردد.
نظر خود را اضافه کنید.