ریزش میوه باغ های انجیر دیم شهرستان کازرون
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: گرده افشانی نامناسب یکی از مهمترین عوامل ریزش میوه انجیر دیم است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون، حمید رشیدی گفت: ریزش قبل از موعد میوه باغ های انجیر دیم در شهرستان در امسال نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده و پیش بینی میشود باغداران از این بابت متحمل خسارت شوند.
وی با بیان این که انجیرهای ازمیر و پیوس رقمهای عمده انجیر در باغستانهای دیم این شهرستان است که این رقمها نیاز به گرده افشانی داشته و در صورتی که این عمل انجام نشود میوهها قبل از رسیدن میریزند، اضافه کرد: عمل گرده افشانی به صورت مصنوعی و به وسیله انسان صورت میگیرد و تعداد دفعات گرده افشانی (بردادن) دو تا سه نوبت و به فاصله هفت تا ده روز است.
رشیدی افزود: باغداران پس از تهیه زنبور گرده افشان (بلاستوفاگا)، آنها را درون قوطی هائی که به درخت آویزان شده، میریزند و پس از مدت بسیار کمی زنبور گرده افشان از میوه آنها خارج شده و وارد میوههای تلقیح نشده، میشوند و عمل تلقیح انجام میشود.
این مقام مسئول، دلایل اصلی ریزش میوههای انجیر در امسال را کاهش تعداد دفعات بَر دهی به دلیل کمبود بر انجیر در منطقه، استفاده از بر انجیر وحشی که به دلیل خاصیت ماندگاری کم کارآیی لازم را ندارد، استفاده از بر انجیرهای نامرغوب و در نتیجه زمان خروج زنبور گرده افشان (بلاستوفاگا) از بر انجیر با زمان گرده افشانی انجیر متفاوت شده و در باغستانهای انجیر دیم شهرستان کازرون عمل گرده افشانی میوه انجیر به خوبی صورت نگرفته و این عامل ریزش قابل توجه میوهها را به همراه داشته است.
نظر خود را اضافه کنید.