شهرستان کازرون با دارا بودن سطحی معادل 6272 هکتار انواع مرکبات مقاوم چهارم را در سطح زیر کاشت و تولید این محصول در استان فارس به خود اختصاص داده است .
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان کازرونمهندس مهرداد بازیار معاونت فنی مدیرت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با بیان این مطلب که پرورش درختان مرکبات از دیر باز در شهرستان کازرون رایج بوده بطوریکه پرتقال تحت عنوان شاپوری کازرون در کشور شاخص بوده زیرا طعم و مزه این نوع میوه شاخصه برجسته آن محسوب می گردیده است و آنرا نسبت به مرکبات سایر مناطق متمایز ساخته افزود، با پیشرفت علوم کشاورزی ارقام جدیدتری با تولید فزونتر در اکثر نقاط شهرستان بخصوص در مناطق شاپور، قائمیه،کوهمره ،حومه شهر و فامور به زیر کشت رفته که هر چند پدیده خشکسالی و کم آبی باغات را مورد تهدید جدی قرار داده است و لیکن با کمک خداوند و اجرای طرحهای بهینه مصرف آب و همکاری باغداران محترم انشااله از این بحران گذر خواهیم نمود.
به گفته وی در شهرستان کازرون در سطح 6272 هکتار انواع ارقام مرکبات از جمله1- پرتقال شامل (ناول ها از جمله واشنگتن ناول ، تامسون ناول ، والنسیا پابلند ، والنسیا پاکوتاه ، توسرخ ، تانجو ( خوشه ای یا قاشقی ) و محلی ) 2- نارنگی شامل (کینوها ( خارو) ، کلما نتین ( یافا ) ، محلی و جهرمی )3- لیمو ترش شامل ( شیرازی ، چهار فصل ، محلی ،خارکی ) 4- لیمو شیرین 5- نارنج 6- بکرایی7- تورنج و غیره پرورش داده می شودکه حدود 6000 هکتار آن بارور و 272 هکتار غیر بارور می باشد این شهرستان با برآورد تولید بالغ بر یکصد هزار تن مرکبات یکی از شهرستانهای شاخص و برجسته تولید محصول مرکبات در استان فارس محسوب می گردد و مقام چهارم را در بین شهرستانهای مرکبات خیز استان دارا می باشد.
مهندس بازیار در ادامه افزود: برداشت این محصول ازاوایل آذرماه شروع و تا اواخر فروردین ماه سال بعد ادامه دارد. حدود 30 درصد تولید در شهرستان و توابع آن مصرف می گردد ،40 درصد به شهرستانهای استان فارس و سایر استانهای کشور و 30 درصد هم به خارج از کشور بخصوص به روسیه وسایر کشورهای استقلال یافته شوروی سابق و بخشی هم به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و اروپا صادر می گردد.
شایان ذکر است از جمله مشکلات محصول مرکبات که گاها کشاورزان را دچار خسارت می نماید عوامل اقلیمی از جمله سرمازدگی ها و سایر حوادث غیر مترقبه می باشد که صندوق محترم بیمه محصولات کشاورزی بایستی فراتر از قبل به باغداران تحت پوشش بیمه مساعدت نماید. ضمنا بازاریابی داخلی و خارجی ضرورتا باید توسعه یابد و صنایع بسته بندی ، تبدیلی، فرآوری و سردخانه ای نیز گسترش یابد .
نظر خود را اضافه کنید.